Entre 80 i 100 persones

Les Germanetes dels Pobres acolliran refugiats

L'antiga residència serà un dels tres primers centres d'acollida de la província de Barcelona

22.10.2015 | 20:09
Les Germanetes dels Pobres acolliran refugiats
Les Germanetes dels Pobres acolliran refugiats

L´antiga residència de les germanetes dels pobres, ara en mans de l´Orde de Sant Joan de Déu, serà un dels tres primers punts d´acollida de refugiats que hi haurà a les comarques de Barcelona, tal i com ja va avançar Regió7 (vegeu edició del 3 d´octubre).

Ahir el Comitè d´Acollida a Catalunya de les Persones Refugiades va celebrar una reunió amb una cinquantena d´alcaldes, regidors i tècnics de les comarques centrals en la qual va comunicar que inicialment hi haurà tres espais d´acollida des d´on posteriorment els refugiats seran distribuïts pel territori català. Un és l´antiga residència de les germanetes dels pobres. Els altres dos són a Tiana i a Barcelona.

La casa de les germanetes dels pobres, al carrer de les Saleses, tindria una capacitat per a 200 persones, tot i que la primera previsió de l´Ajuntament de Manresa era rebre entre 80 i 100 refugiats, la majoria dels quals fugen dels conflictes bèl·lics que hi ha actualment a l´Orient Mitjà. Creu Roja és una de les entitats que coordinarà l´operatiu.

A curt termini Catalunya acollirà uns 3.000 refugiats eritreus, sirians, afganesos i somalis provinents d´Itàlia. Tots ells formen part del contingent que a iniciativa de la Unió Europea es repartiran entre els seus diferents estats membres.

Per començar a planificar l´arribada dels primers refugiats, a la reunió del Comitè d´Acollida es van crear diverses comissions. Entre elles la de sensibilització i pedagogia, inventari de recursos i acollida i salut.

A la trobada hi va assistir el director general d´Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch. Es va queixar de la «manca de lleialtat institucional» per part del govern central per la manca d´informació directe a les comunitats autònomes, i va anunciar que pròximament es durà a terme una campanya per ajudar els refugiats que són a l´Europa Central. També va manifestar que ara per ara és més efectiu l´ajut econòmic que no pas la recollida de material.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema