L'any 2016 tindrà dotze dies laborables que seran festius a Espanya, dels quals vuit són comuns a totes les comunitats autònomes, segons el calendari laboral de la Direcció general d'Ocupació i publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

D'aquests dotze dies, set són festes nacionals no substituïbles: Any Nou, Divendres Sant, l'Ascensió de la Verge, el 12 d'octubre, Tots Sants, el dia de la Constitució i el de la Immaculada Concepció.

A més d'aquests set festius, totes les comunitats autònomes celebraran el dia de Reis (6 de gener), una de les festes que l'Estat permet ser substituïda per una altra autonòmica. Cal destacar que el 2016 cauran en diumenge el dia del Treball (1 de maig) i el de Nadal.

Dels altres quatre festius, la majoria de regions menys Catalunya, han optat per celebrar Dijous Sant; mentre que s'han decantat pel dia de Sant Esteve (26 de desembre) totes menys les Canàries, Galícia, el País Basc i la Rioja.

El dilluns de Pasqua (28 de març) serà festiu a les Balears, Catalunya, la Comunitat Valenciana, Navarra, el País Basc i la Rioja; mentre que el dilluns següent a la Festa del Treball (2 de maig) no serà laborable a Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Castella i Lleó, Extremadura i Madrid.

El dia de Sant Joan (24 de juny) serà festiu a Catalunya i Galícia.

A més, totes les regions celebraran les seves respectives festivitats autonòmiques.

La relació de festivitats de l'any que ve és la següent:

1 de gener: Any Nou (divendres)

6 de gener: Reis (dimecres)

19 de març: Sant Josep (dissabte)

24 de març: Dijous Sant (dijous)

25 de març: Divendres Sant (divendres)

24 de juny: Sant Joan (divendres)

25 de juliol: Santiago Apòstol (dilluns)

15 d'agost: Ascensió de la Verge (dilluns)

12 d'octubre: dia de la Hispanitat (dimecres)

1 de novembre: Tots Sants (dimarts)

6 de desembre: Dia de la Constitució (dimarts)

8 de desembre: Inmaculada Concepción (dijous)

26 de desembre: Sant Esteve (dilluns).