Aquest migdia ha tingut lloc, a les instal·lacions de la Policia Local de Manresa, a la Florinda, un acte en memòria de Germán-Jesús Fernández Basanta, l'agent del cos mort aquest dijous en un accident de motocicleta al terme municipal de Castellar de N'Hug (Berguedà).

L'acte ha consistit en un minut de silenci. Hi han assistit nombrosos companys de l'agent a la Policia Local, encapçalats pel seu màxim responsable, Jordi Mora, així com agents de policia local d'altres poblacions de la comarca, i membres d'altres cossos de seguretat, com els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. També hi han estat presents la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Olga Sánchez, i el regidor de Governació, Josep Maria Sala.

Germán-Jesús Fernández era agent de la Policia Local de Manresa des de 1987. Era casat i tenia un fill i una filla. L'agent va morir en un accident, fora de servei, en una sortida amb motocicleta. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, també ha expressat el seu condol als familiars i amics. En el ple municipal d'aquest dijous al vespre, tots els membres de la corporació municipal i el públic assistent van fer un emotiu minut de silenci en memòria de l'agent.