L'antiga residència de les germanetes dels pobres, ara en mans de l'orde de Sant Joan de Déu, serà un dels tres punts d'acollida de refugiats que hi haurà a Catalunya, tal com ja va avançar Regió7 (vegeu edició del 3 d'octubre).

Ahir el Comitè d'Acollida a Catalunya de les Persones Refugiades va celebrar una reunió amb una cinquantena d'alcaldes, regidors i tècnics de les comarques centrals en la qual va confirmar que inicialment hi haurà tres espais d'acollida des d'on posteriorment els refugiats seran distribuïts per tot el territori català. Un és l'antiga residència de les germanetes dels pobres, al carrer de les Saleses. Els altres dos són a Tiana i a Barcelona.

La casa de les germanetes dels pobres tindria una capacitat per a 200 persones, tot i que la primera previsió de l'Ajuntament de Manresa era rebre entre 80 i 100 refugiats, la majoria dels quals fugen dels conflictes bèl·lics que hi ha actualment a l'Orient Mitjà. Creu Roja és una de les entitats que coordinaran l'operatiu.

A curt termini Catalunya acollirà uns 3.000 refugiats eritreus, sirians, afganesos i somalis provinents d'Itàlia. Tots ells formen part del contingent que a iniciativa de la Unió Europea es repartirà entre els seus diferents estats membres.

Per començar a planificar l'arribada dels primers refugiats, a la reunió del Comitè d'Acollida que es va celebrar ahir es van crear diverses comissions, entre les quals la de sensibilització i pedagogia, la d'inventari de recursos i també la d'acollida i salut.