Un agent de la Policia Local de Manresa, Germán Jesús Fernández Basanta, de 51 anys d'edat, va morir ahir a la tarda mentre estava fora de servei, a causa de les ferides que es va fer quan la motocicleta que conduïa es va estimbar a la carretera que va de la Molina a Castellar de n'Hug. El sinistre va passar cap a 2/4 de 6 de la tarda.

Per causes que es desconeixen i que s'estan investigant, hauria perdut el control de la moto i hauria sortit de la via. Fernández Basanta feia 28 anys que formava part del cos de la Policia Local de Manresa, on va ingressar el 1987. Era casat i tenia dos fills.

Segons ha pogut saber Regió7, l'agent participava habitualment en els seus dies lliures en sortides amb moto. En aquesta ocasió eren sis companys més del cos que es van dirigir a la Cerdanya. L'accident es va produir quan ja tornaven cap a Manresa, a la carretera BV-4031, al punt quilomètric 19,5, ja en terme municipal de Castellar de n'Hug, al Berguedà.

Arran del sinistre es van activar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Serveis d'Emergències Mèdiques, que no van poder fer res per salvar-li la vida. També es va mobilitzar un helicòpter medicalitzat que finalment no va actuar.

Minut de silenci al ple

En saber-se la notícia el ple municipal de l'Ajuntament de Manresa va fer un minut de silenci. Els regidors i el públic assistent el van seguir drets i va acabar amb un càlid aplaudiment en memòria seva. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va expressar el condol del consistori.

Es dóna la circumstància que en aquesta mateixa carretera hi va haver un altre accident mortal d'un motorista el diumenge dia 11 passat. En aquesta ocasió la víctima va ser un veí de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona) de 49 anys, que va perdre el control i va caure a terra. Va ser traslladat en helicòpter al Parc Taulí de Sabadell, on va morir l'endemà a causa de la gravetat de les ferides.