El president del grup municipal del PSC, Felip González, va afirmar en el ple de dijous a la nit que entre la Generalitat, el Consell Comarcal i l'Ajuntament no s'aconsegueix que a Manresa tots els nens tinguin garantit un àpat diari mitjançant les beques de menjador.

El polític socialista va explicar que en la darrera reunió del Consell Municipal de Serveis Socials es va detectar un desajust de prop de cinc-cents mil euros que són els diners que "ens permetrien, per exemple, convertir en completes les beques de menjador de més d'un miler d'infants que a hores d'ara no tenen aquesta beca completa". El cost del menú a les escoles és de 6 euros i les beques només en cobreixen la meitat. Segons el polític socialista, "entitats com Càritas Manresa ens han alertat que hi ha famílies que no poden pagar el menjador escolar tots els dies".

Compactar l'ajut

Va afegir que això fa que "o mengen al menjador només uns dies a la setmana, o compacten l'ajut durant uns mesos, i la resta de dies o mesos els nens es queden sense aquest àpat diari que ens garanteix que la pobresa, com a mínim, no afecta els més febles, els nens i les nenes".

González va explicar que és cert que es beca gairebé tothom que indiquen els serveis socials, mitjançant la tarifació social, però "entre la Generalitat, el Consell Comarcal que les gestiona, i els complements que posem des de l'Ajuntament, la realitat és que no arribem a cobrir la necessitat social d'emergència actual".