Centenars d'alumnes d'autoescoles del Bages, el Berguedà i alguna de l'Anoia s'han quedat sense poder fer exàmens de circulació a Manresa des que va començar la vaga d'examinadors de trànsit. Aquesta aturada, parcial, és de tres hores cada vegada que hi ha jornada de proves, cada setmana. Una de les raons del tap que han provocat els examinadors és que es queixen -vegeu a sota- que, des de la jubilació d'avaluadors que fa tres anys la DGT va decidir no cobrir, els que resten van saturats i no poden afrontar la demanda, cosa que empitjora si fan una aturada parcial.

Molts alumnes són convocats per la Direcció General de Trànsit (DGT), però el dia de l'examen no es poden examinar perquè a partir de les 12 del migdia els examinadors pleguen de fer proves de circulació, en lloc de seguir fins a les tres com seria ordinari. L'aturada parcial no ha alterat la previsió d'exàmens teòrics i de circuits interns. La vaga és indefinida i ja fa una mica més d'un mes que va començar, el 14 de setembre. Segons fonts de les autoescoles consultades per aquest diari, la xifra d'alumnes afectats per la reducció de les proves a Pistes Manresa es mouria entre els 200 i 300, tot i que alguns directors afirmen que podria ser fins i tot superior. Fa deu dies, la plataforma Vull saber la data d'examen, que agrupa autoescoles crítiques amb el calendari d'examinació, quantificava en 4.000 els alumnes perjudicats per la vaga a la demarcació de Barcelona.

A Pistes Manresa s'hi examinen alumnes de 42 autoescoles del Bages, el Berguedà, alguna escadussera de l'Anoia i de zones limítrofes com Vacarisses.

Les autoescoles encara no han xifrat les pèrdues que les aturades dels examinadors els suposen pel fet que els alumnes no contrac-ten pràctiques mentre hi hagi la incertesa de poder-se examinar. A més, una part dels que queden encallats per no haver-se pogut examinar, quan són convocats impedeixen que la resta pugui avaluar-se quan ja estan preparats per pujar a examen.