L´aprofitament de les aigües residuals mereix el premi al millor producte

L'empresa La Gota va ser guardonada ahir al migdia pel tractament natural en la gestió de l'aigua

28.10.2015 | 13:02
David Sánchez i Albert Torrents, de La Gota
David Sánchez i Albert Torrents, de La Gota

L'empresa vallesana La Gota, una associació formada per tècnics de disciplines com la biologia, l'enginyeria química i la industrial i la jardineria, va recollir ahir al migdia el premi al millor producte de l'Ecoviure, que es va lliurar en el transcurs de l'acte inaugural de la fira. Formada per David Sánchez, Pau Arqués i Albert Torrents, la firma va ser recompensada pel treball que fa en el camp dels sistemes naturals de gestió i tractament d'aigües.
"Depuració, recollida de les aigües pluvials, sistemes de reg, jardineria aqüàtica... Fem una gestió integral", van explicar els responsables de La Gota, un segell amb experiència des de fa vint anys. "El nostre producte estrella és el sistema de depuració natural, talment com ho fa la natura", van afegir, i van constatar que "amb els sistemes de depuració ecològics hi ha un estalvi energètic".
Els principals clients de la companyia són cases aïllades, finques de turisme rural i càmpings, així com instal·lacions ramaderes i municipis de fins a dos mil habitants. En aquest sentit, "és interes-sant que els pobles sapiguen que es pot tractar l'aigua amb sistemes més barats que les depuradores o les llargues canonades i, a més, el manteniment és molt senzill i barat, el pot fer tranquil·lament el jardiner municipal".
La Gota basa el tractament de en la recreació d'ecosistemes i xarxes tròfiques que es troben en zones humides i aiguamolls. La seva feina és optimitzar "les capacitats de transformació i assimilació dels nutrients i contaminants continguts en l'aigua residual". Una feina que té "cada cop més seguretat administrativa".
El jurat que va premiar La Gota també va concedir dos accèssits a la poma de muntanya Biolord, de l'associació agrària ecològica de muntanya, i a la bossa multifuncional d'Ecopràctica. Els premis a instal·lacions i construccions sostenibles va correspondre a Bruna Thiemy Hioki, Cristina Tuñas, Katiuska Castillo, Maria Gabriella Vaccaro, Natalir Bencosme i Sílvia Rojas per un projecte de rehabilitació de la fàbrica dels Panyos de Manresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema