La Plataforma d´Afectades per la Hipoteca i Contra el Capitalisme (PAHC) acusa l´Ajuntament de Manresa d´incomplir la llei catalana per l'accés a un habitatge digne. Aquest dilluns al matí membres de l´organitzacio s'han concentrat davant la seu l´empresa municipal d´habitatge Fòrum, per denunciar aquesta situació i expressar el seu suport al centenar llarg de persones que hi havia a l´oficina municipal per sol·licitar un habitatge de lloguer social.

Aquesta ha estat el primer cop que la PAHC ha organitzat una acció de protesta a Fòrum, on van presentar sol·licituds de registre de sol·licitants d´habitatge de protecció social. També van voler evidenciar «l´elevat nombre de famílies que no gaudeixen digne i amb garanties» i denunciar que l´Ajuntament no dóna solucions.

La PAHC reclama a l´equip de govern que apliqui la llei 24/2015 aprovada al Parlament de Catalunya, més coneguda popularment com ILP Habitatge i recorda que dóna eines al consistori per «exigir la cessio dels pisos buits de grans tenidors, sobretot bancs i entitats financeres i altres propietaris de més de 50 habitatges buits. I això ni l´Ajuntament ni Fòrum no ho estant complit», va assegurar ahir Miquel Serrano.

La Plataforma diu que l´Ajuntament té 758 pisos censats d´aquest tipus, i que en canvi «tanca els ulls davant el problema d´habitatge. Poden demanar la seva cessió perquè els ampara la llei. Si no ho fan és perquè no tenen consciència», va dir.

L'Ajuntament defensa el seu compromís

Per la seva banda, el consistori manresà ha emès un comunicat en el que defensa el seu compromís per garantir el dret a l'habitatge de les persones que més ho necessitin i la reitera la seva voluntat d'ampliar el parc de pisos en lloguer social i fer complir el que marca la normativa catalana vigent, tant pel que fa a garantir un sostre i els subministraments bàsics a les famílies en situacions més precàries.