La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i Contra el Capitalisme (PAHC) ha acusat l'Ajuntament de Manresa d'incomplir la llei catalana que defensa el dret a un habitatge digne per a qui no en tingui o bé estigui en una situació precària. L'equip de govern ho nega.

Ahir al matí membres de l'organització es van concentrar davant la seu de Fòrum, l'empresa municipal d'habitatge, per denunciar aquesta situació i expressar el seu suport al centenar llarg de persones que hi havia a l'oficina per sol·licitar un habitatge de lloguer social o bé algun ajut. És la primera vegada que protagonitzen una acció de protesta a l'empresa pública Fòrum, on van presentar sol·licituds de registre de sol·licitants d'habitatge de protecció.

També van voler evidenciar "l'elevat nombre de famílies que no gaudeixen d'habitatge digne i amb garanties", així com denunciar que l'Ajuntament no dóna solucions. La PAHC reclama a l'equip de govern que apliqui la llei 24/2015 aprovada al Parlament de Catalunya, més coneguda popularment com ILP Habitatge.

La Plataforma recorda que l'esmentada llei dóna eines a l'Ajuntament per "exigir la cessió dels pisos buits de grans tenidors, sobretot bancs i entitats financeres i altres propietaris de més de 50 habitatges buits. I això ni l'Ajuntament ni Fòrum no ho estant complint", va assegurar ahir Miquel Serrano, de l'organització.

Segons la PAHC, la llei determina que els grans propietaris d'habitatges que tenen pisos buits durant dos anys els han de cedir tres anys per destinar-los a lloguer social, pels quals s'ha de pagar entre el 10 o el 18 % del total d'ingressos familiars si no superen els 570 euros mensuals.

Serrano va afirmar que l'Ajuntament té 758 pisos censats d'aquest tipus i que en canvi "tanca els ulls davant el problema d'habitatge. Poden demanar la seva cessió perquè els empara la llei. Si no ho fan és perquè no tenen consciència", va dir.