El president del grup municipal socialista, Felip González, ha demanat al portaveu de l'equip de govern convergent, Antoni Llobet, que tingui "cura" quan qualifiqui el PSC d'ignorant, alarmista, o generador de confusió perquè la informació que a la ciutat hi ha nens sense un àpat diari garantit "és la que ens va donar el mateix Ajuntament".

Així que "si aquesta informació és incompleta o insuficient" és també responsabilitat de l'Ajuntament.

González ha explicat que en la primera sessió d'aquest mandat del Consell Municipal de Serveis Socials es va informar que hi havia una partida complementària de l'Ajuntament per afegir a la del Consell Comarcal-Generalitat (que és de 531.000 euros) amb la qual "tothom té beca si compleix barems, però només del 50% del cost".

Això fa que els beneficiaris compactin l'ajut per poder abonar el tiquet complet (tenen beca per 3,10 euros i el tiquet és de més de 6 euros, segons cada centre). La conseqüència d'aquesta situació és que "en comptes de posar de la seva butxaca l'altre 50% del tiquet no becat -que no sempre tenen-, les famílies apunten els fills al menjador només alguns dels dies de la setmana; o fins i tot només els primers mesos de curs; fins que s'acaba la beca".