CiU ha replicat al PSC que està tan clar que l'ha errat dient que hi ha nens sense un àpat diari garantit a Manresa que, ara, el que cal aclarir és si el que hi ha és "una equivocació o mala intenció".

D'aquesta forma el portaveu de l'equip de govern de CiU, Antoni Llobet, ha respost a les darreres afirmacions del president del grup municipal del PSC, Felip González (vegeu diari d'ahir), dient que va ser el mateix Ajuntament qui va informar de l'existència d'escolars sense cap àpat al dia.

La base de la informació errònia transmesa per González, segons Llobet, és que no es pot establir una relació de causa-efecte del tipus: com que la majoria de beques menjador concedides cobreixen el 50% del cost dels àpats, hi ha escolars que es queden sense menjar. "I no es pot arribar a aquesta conclusió sense equivocar-se perquè l'actuació davant les necessitats socials es porta a terme amb un conjunt de mesures establertes precisament perquè això no passi".

El polític convergent ha lamentat que González "encara no hagi entès com funciona" i ho atribueix al fet que "arriba a conclusions errònies a partir de dades certes. No es pot agafar una dada aïllada d'un ajut per estendre la sospita que això vol dir que a Manresa hi ha nens que no mengen res durant tot el dia". I afegeix que "el PSC sap perfectament que les famílies que necessiten suport per a l'alimentació el tenen".