El gimnàs de l'institut de Cal Gravat va quedar petit per acollir els centenars d'assistents a l'estrena del nou format de l'acte d'inauguració del curs escolar a Manresa.

L'acte, que tradicionalment se celebrava al saló de sessions, es va centrar en les experiències educatives i vitals dels autèntics protagonistes dels projectes: els alumnes i els seus professors. La presentació dels projectes educatius duts a terme el curs anterior es va desenvolupar amb un format que va permetre que esdevingués una festa amb les emocions a flor de pell i una reivindicació de la bona feina educativa dels professionals i del treball en equip.

Va ser presidit per l'alcalde, Valentí Junyent; el director general de Centres Públics, Antoni Llobet; el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Josep Ramírez; el gerent dels Serveis d'Educació de la Diputació, Jordi Plana; i el director de l'institut Cal Gravat, Antoni Massegú.

Els projectes presentats van ser: Fem Música a l'Escola Bressol, Manifest dels Drets dels Infants, Escola Emprenedora, Tallers de Robòtica, Acostem la música a l'Escola i la Big Band de l'Institut Guillem Catà. També es va presentar el projecte Manresa-Mauthausen, per part d'alumnes dels instituts de secundària Lluís de Peguera i Pius Font i Quer.

Els millors

Després de la presentació dels projectes a càrrec de representants del professorat i l'alumnat, es va donar pas al reconeixement dels 9 alumnes de batxillerat que han obtingut la millor nota de Selectivitat (Roger Argelich, Marta Chavarria, Antoni Garcés, Aitor Garrido, Eva Giménez, Carmen Hans, Queralt Herms, Laura Marín i Roger Porta); dels 5 alumnes amb millor expedient acadèmic dels cicles formatius de grau mitjà i grau professional del Conservatori (Francisco Antequera, Asmae El Aitor, Dídac Mas, Miquel Millan i Laia Tatjé); i dels 4 alumnes amb millor expedient dels cicles formatius de grau superior (Mireia Fuentes, Ariadna Íñiguez, Gerard Leyes i Jordi Ramírez).

L'acte es va completar amb dues intervencions musicals a càrrec de l'alumnat dels projectes Acostem la música a l'Escola (Escola Pare Algué amb la col·laboració del Conservatori de Música) i la Big Band de l'Institut Guillem Catà.

L'alcalde va expressar l'orgull de la ciutat per l'alt nivell dels docents i els professionals.