Saber identificar quins són els autobusos urbans de Manresa, quant val el viatge i els tipus de targetes que hi ha perquè surti més econòmic, quantes línies hi ha i les seves parades, com interpretar bé els horaris o com comportar-se dins un autobús són algunes de les coses que ahir van aprendre un grup d'alumnes de primer d'ESO de l'institut Guillem Catà de Manresa. No va ser una classe habitual, sinó que formava part del programa "Viatjo amb tu" que Manresa oferirà aquest curs a 670 alumnes de 8 centres escolars amb l'objectiu de promoure l'hàbit d'utilitzar el transport urbà entre els joves. És el cinquè any que s'imparteix. Durant tot aquest temps ha arribat a 2.960 alumnes.

Està especialment dirigit a estudiants de primer d'ESO, que tenen entre 11 i 12 anys, perquè s'entén que a aquesta edat "ja tenen certa autonomia" per desplaçar-se per la ciutat d'una manera independent, segons la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez. Llavors se'ls ensenya el funcionament del transport públic perquè es pu-guin moure per ells mateixos en els seus desplaçaments habituals. En alguns casos els joves ja coneixen el bus urbà, però en altres "és tota una descoberta per a ells". Va assegurar que el servei del transport urbà "els aporta més autonomia, hàbits saludables i de cortesia".

La xerrada, molt interactiva en tot moment, els l'ofereix el tècnic de mobilitat Manel Solera, que a més a més lliura als joves una guia i un plànol del bus urbà, un díptic informatiu sobre la targeta T-12, que ofereix viatges gratuïts dels 4 als 13 anys, i una targeta de 2 viatges perquè provin de moure's amb l'autobús per la ciutat.