El correfoc de Manresa va centrar una ponència de la segona edició del COET, el Certamen Obert d'Espectacles amb pirotècnia Tradicional celebrat dissabte a Vilafranca del Penedès. Aquest esdeveniment s'ha convertit en una referència de les manifestacions de cultura popular dels Països Catalans que tenen com a eix principal la pirotècnia tradicional.

El correfoc manresà, que tanca la festa major de la capital del Bages des de l'any 1982, és a dia d'avui una manifestació única als Països Catalans per les seves característiques festives, amb dimonis i imatgeria pròpia, amb música creada expressament per a la festa i amb una gran complexitat organitzativa i varietat pirotècnica.

Carles Jódar, membre de Xàldiga, entitat organitzadora del correfoc, coautor del llibre "El correfoc de Manresa" i impulsor d'una pàgina web dedicada a les músiques que hi sonen, va exposar la història i les característiques tècniques i organitzatives de l'esdeveniment, que s'ha convertit en símbol de la festa manresana. Va ser en la conferència que va obrir el certamen, celebrat a l'auditori Montserrat Junyent de l'Ateneu Municipal de Vilafranca.