Adam Majó, que ha estat un dels motors -i no només ideològics- de la CUP durant més de dues dècades, ha assegurat amb relació al seu futur càrrec de comissionat del Barri Vell que «des del meu punt de vista no hi ha cap incompatibilitat i no penso plegar de la CUP per intentar posar en pràctica el que sempre hem defensat des de la proposta i la queixa».

Majó va deixar la militància de la CUP de Manresa quan va acabar el mandat municipal passat i ara és membre de la CUP de Berga, que és on resideix des de fa un parell d´anys.

Durant un mes va compatibilitzar el càrrec de regidor municipal i la feina a la CUP nacional. El contracte amb la CUP nacional va expirar ahir mateix.

La nova feina com a comissionat la podria començar a desenvolupar el gener pròxim.

Pel que fa a la seva futura condició de càrrec de lliure designació, ha afirmat que tampoc no hi veu problema perquè la mateixa CUP «té càrrecs de confiança i és lògic que els tingui».

Informar, no demanar permís

Interrogat sobre el fet que ell mateix s´hagués posicionat contra càrrecs de confiança, va voler deixar clar que la seva oposició, en cas de produir-se, podia tenir a veure en relació «amb càrrecs concrets, no en genèric».

Per a Majó, «el que és criticable són determinats sous i designacions per fer segons quines coses. Jo sempre he defensat la figura dels càrrecs de confiança com a necessària i la CUP en té». L´exlíder de la Candidatura té molt clar que «el que faig és intentar fer realitat el que jo he proposat i la CUP ha avalat durant tots aquests anys per al barri vell i per a Manresa».

Majó ha dit que va informar la CUP que li havien ofert ser el comissionat del centre històric, però no creu que hagués de demanar permís per acceptar o no el càrrec.

Sobre la tasca que desenvoluparà a l´Ajuntament de Manresa, Majó explica que és «una feina per treballar pel barri vell i per la ciutat» que consistirà a trepitjar molt carrer i estar en contacte amb grups socials, veïns, comerciants, propietaris, administracions i tota mena d´agents.