La tradició de visitar el cementiri en la jornada de Tot Sants es manté, i ahir els recintes funeraris de la Catalunya Central van rebre una elevada concurrència. El temps càlid d'ahir i l'absència d'un pont festiu van contribuir, en aquesta ocasió, a què els espais funeraris fossin molt recorreguts.

Així, al llarg de tota la jornada, l'afluència de públic al cementiri de Manresa va ser constant, encara que no hi va haver aglomeracions. Famílies, parelles i persones soles van visitar els nínxols dels seus difunts i molts també van aprofitar la jornada per renovar-ne les flors i netejar-lo. Tot i això, en els últims dies, el cementiri ja va ser més concorregut que de costum per persones que feien aquest manteniment dels seus nínxols. Des de mig matí i fins cap al migdia va ser quan es va registrar la màxima afluència al recinte funerari del Congost, on a 2/4 de 12 es va oficiar una missa en record dels difunts.

D'altra banda, en una de les entrades, hi havia un quartet que feia un concert, mentre que a la porta principal diferents funeràries repartien flors als visitants al cementiri.

D'altra banda, el cementiri de Berga també va rebre, ahir, un degoteig constant de persones que s'hi acostaven per recordar als seus difunts. Les hores de més afluència van ser les del matí, especialment entre les 11 i les 12, quan se celebrava la tradicional missa de Tots Sants, oficiada per mossèn Marc Majà.

Diverses persones van quedar-se sense cadira i van haver de seguir la litúrgia a peu dret. Un cop finalitzada, la ràpsoda berguedana Montserrat Minoves va llegir el poema dedicat als berguedans il·lustres. Durant el matí era complicat trobar aparcament a la zona del capdavall del passeig de la Indústria i al passeig Vila de Casserres, ja que molta gent va anar al cementiri amb vehicle. Avui, dilluns, dia dels Fidels Difunts, també hi haurà missa al cementiri de la capital berguedana a les 11 del matí.