La futura plaça Simeó Selga de Manresa, davant del baixador dels Catalans i tocant a l'institut Lluís de Peguera, finalment serà una realitat tres anys després el ple municipal aprovés la redacció del projecte. Ahir van començar les obres. Una excavadora va tenir el solar net de matolls en poca estona, a tot el perímetre s'hi va instal·lar una tanca d'obres, i també es va tirar a terra el mur de color negre que envoltava la parcel·la i a on s'hi va dur a terme una acció perquè els ciutadans hi expressessin els seus desitjos. Tot aquest moviment va generar expectació entre els vianants que hi passaven.

Precisament, millorar la connectivitat entre el passeig de Pere III i el carrer Carrasco Formiguera és un dels objectius de les obres. Més enllà d'això del que es tracta "és de guanyar un espai públic per als ciutadans i ciutadanes de Manresa", va explicar ahir a peu d'obra el regidor d'Espai Urbà i Entorn Natural, Jordi Serracanta.

De moment, hi ha diners per fer-ne la primera fase, que durarà unes cinc setmanes. Són 257.000 euros que aporta la Diputació de Barcelona amb els quals es farà tota la part est, la que toca al carrer Primer de Maig, davant el baixador. Representarà el 70 % de la plaça. Faltarà la segona, ja tocant al pati del Peguera, i tercera fase, que es faran amb els pressupostos del 2016. Segona Serracanta, la previsió és que l'obra estigui enllestida dins el primer semestre del 2016. En total el pressupost del projecte és de 652.000 euros.