Abel Martínez Oliva, el professor que l'abril va morir apunyalat per un alumne en un institut de Barcelona i que havia treballat a l'escola la Sèquia de Manresa, serà recordat amb una càtedra que durà el seu nom.

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, va explicar ahir que amb la creació de la càtedra Abel Martínez "volem que el seu nom es mantingui viu i sigui un far, un punt de referència per als docents".

Rigau va fer aquestes declaracions durant la presentació de la càtedra Abel Martínez a Lleida, població d'on el malaurat docent era originari. La consellera d'Ensenyament i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, van signar el conveni de creació d'una càtedra per difondre la recerca amb l'objectiu de millorar l'atenció als alumnes i donar més eines d'atenció precoç als professors dels centres

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va recordar que la mort d'Abel Martínez "va representar per al sistema educatiu una sotragada important. Vam entendre que li devíem un homenatge permanent, no fugisser, en els àmbits on havia donat la vida: l'adolescència i l'educació".