Medi Ambient

Manresa demana 3,3 milions d´euros a Europa per a projectes d´estalvi energètic

Es vol millorar edificis públics, renovar l'enllumenat de la ciutat i desenvolupar programes d'inclusió social

06.11.2015 | 07:29
Semàfor amb led, a Manresa
Semàfor amb led, a Manresa

L'Ajuntament de Manresa ha demanat 3,3 milions d'euros a Europa per dur a terme un programa de millora d'eficiència energètica i d'inclusió social. Es tracta d'una convocatòria per optar a fons europeus que s'anomena URBAN.

Les actuacions que es proposen se centren a aplicar mesures d'estalvi en els edificis públics i habitatges socials, en l'enllumenat, i desenvolupar la gestió de serveis urbans intel·ligents. També planteja que un 50 % de l'estalvi que suposi la implantació d'aquestes mesures es destinaran a programes contra la pobresa energètica.

En els edificis públics municipals l'Ajuntament contempla instal·lar llums amb tecnologia led, detectors de persones i de nivell lumínic, i substitució de fusteria exterior. Pel que fa a l'enllumenat públic, també proposa passar a tecnologia led.

Pel que fa l'apartat de la lluita contra la pobresa energètica, la proposta que l'Ajuntament ha plantejat a la convocatòria europea URBAN és donar cobertura a les necessitats de les famílies que no poden fer front a les despeses dels subministraments d'electricitat, aigua i gas. També proposa altres actuacions com reduir el nivell d'abandonament escolar i millorar la inserció dels joves, combatre l'atur i adoptar mesures que tinguin efecte directe sobre el treball.

El projecte forma part d'una estratègia de la Diputació de Barcelona pensada per fomentar economies sostenibles, socials i integradores sobre la base de la millora de l'accés, ús i qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació, baixar l'emissió de carboni en tots els sectors i al mateix temps promoure ocupació i incentivar la inclusió social.

En un primer moment es van adherir a la proposta les ciutats de l'eix Diagonal: Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Posteriorment s'hi van afegir Granollers i Mataró.

Manresa ha demanat 3,3 milions. D'aquests, 1,6 es destinarien als edificis públics; 1,1 a renovar l'enllumenat de la ciutat i 0,5 a desenvolupar programes específics d'inclusió social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Manresa participa en un projecte europeu per al tractament de residus valorat en 2,2 milions d´euros

Manresa participa en un projecte europeu per al tractament de residus valorat en 2,2 milions d´euros

S'investiguen nous mètodes per disminuir costos per eliminar els lixiviats, aigües contaminades...

Es busquen 1.000 voluntaris i 100.000 quilos de menjar

Es busquen 1.000 voluntaris i 100.000 quilos de menjar

El Banc dels Aliments presenta a Manresa el gran recapte, que al Bages i el Moianès tindrà 60...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema