El mòbil ha envaït taules familiars, carrers transitats i reunions laborals. En molts pocs anys ha passat de ser un simple instrument per fer trucades i enviar algun SMS a fer-se omnipresent en totes les esferes de la societat. Els joves que han crescut veient com emergia aquest fenomen no en són aliens i consideren el telèfon mòbil una einac vital per al seu dia a dia.

Una enquesta feta per Regió7 a 215 estudiants de 16 i 17 anys de cinc centres d'ensenyament de Manresa demostra que pràcticament tots en tenen, que una bona part no sap estar tranquil·lament tres hores sense tenir-lo a prop i que més de la meitat no acceptaria marxar de viatge una setmana sense mòbil.

El sondeig també posa al descobert que la gran majoria dels joves fa més de dos anys que disposa de mòbil i que pràcticament tots els enquestats hi tenen connexió a Internet. En aquest sentit, cal fer notar que només el 53% afirma que fa servir el mòbil per realitzar trucades, però que, en canvi, la immensa majoria (98%) assegura que l'utilitza pel WhatsApp.

Sobre els usos, també cal destacar la xifra que indica que una enorme proporció d'adolescents fa servir el telèfon mòbil per escoltar música (74%), ús que supera amb escreix l'accés a la plataforma superpoderosa Facebook (48%).