La parròquia de Sant Sadurní de Salelles tornarà a exhibir el retaule barroc del Roser abans del pròxim 29 de febrer, gairebé 80 anys després que el traslladessin a Manresa perquè no fos destruït durant la guerra civil. Tal com va avançar Regió7, ahir l'Ajuntament de Manresa, el de Sant Salvador de Guardiola, la parròquia de Sant Sadurní i l'Associació Pro Retaule, van signar un acord que posa fi a 7 anys de disputes i litigis judicials sobre la propietat del conjunt barroc que és al Museu Comarcal de Manresa.

Rosa Fargas, presidenta de l'Associació Pro Retaule, explicava, un cop signat el conveni, que el gener vinent farà 82 anys. "Després de tants anys ja és hora que el tornem a tenir. Jo no l'hi he vist mai. Si em descuido ja no el veig".

A mitjan octubre el jutge va determinar que el retaule de Salelles és propietat de la parròquia i no de Manresa. Al conveni, l'Ajuntament es compromet a no presentar recurs d'apel·lació i a executar la sentència. Ara haurà de ser el departament de Cultura el qui fixi les condicions d'exposició, conservació i seguretat de l'obra, que és del 1621, al seu nou emplaçament, que també és l'original.