Les 12 famílies del bloc ocupat pel carrer Girona de Manresa, propietat de la Sareb, hi podran viure durant 5 anys pagant un lloguer social. D'aquesta forma es genera un precedent en la regularització temporal en bloc d'habitatges ocupats per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) al Bages que pot ser d'aplicació al conjunt de l'estat espanyol. Llegeix la intervenció de la PAHC aquí.

Els contractes de lloguer ja s'han signat. Es pagaran lloguers de 50 a 150 euros, segons la situació econòmica de les famílies, i en el cas que no entrin ingressos serà l'Administració qui els farà efectius. Pel que fa als consums energètics s'articularan ajudes.

Els pisos formen part del parc d'habitatge cedit per la Sareb (el conegut com a banc dolent) a l'Agència d'Habitatge de Catalunya i l'acord ha estat forjat amb la participació de l'Ajuntament de Manresa.

Malgrat aquesta bona notícia, la PAHC ha aprofitat la mateixa roda de premsa per exigir l'aplicació immediata de la Llei 24/2015 aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 29 de juliol que considera que donaria una resposta més ràpida i directa a les famílies en situació d'emergència habitacional.

També ha denunciat la «inoperància» de l'Ajuntament de Manresa en matèria d'habitatge i pobresa energètica per triar la via de desenvolupar un programa d'inspecció i intervenció sobre habitatges desocupats que creuen que no aportarà una solució real per a les famílies afectades abans d'un any «quan el problema és ara».