A la nit, gairebé tots els carrers de Manresa són il·luminats per la llum groguenca i ataronjada que irradien les làmpades de l'enllumenat públic. L'Ajuntament de la ciutat ha anat substituint els punts de llum de color blanc, de vapor de mercuri, pels de vapor de sodi d'alta pressió, que emeten la llum ataronjada i donen als carrers un ambient lúgubre. Les noves làmpades s'imposen amb la finalitat d'estalviar energia i per complir la normativa que regula l'enllumenat públic, però no satisfan molts veïns i comerciants, que prefereixen la tonalitat de colors que dóna la llum blanca perquè ofereix un aspecte més viu als carrers.

Només queden 990 làmpades de llum blanca -de vapor de mercuri- als carrers de Manresa, que es concentren, sobretot, al passeig de Pere III. S'ha de tenir en compte que hi ha un total de 10.385 punts de llum a tota la ciutat. La llum ataronjada ha envaït també els carrers més cèntrics i on es concentra bona part de la vida comercial de la capital bagenca. Fins i tot el carrer Guimerà i la seva prolongació són de color taronja quan les botigues abaixen la persiana i s'apaguen els llums dels aparadors.

Els representants dels comerciants que es concentren en aquest cèntric carrer asseguren que la il·luminació pública ha estat des de sempre un tema del qual no estan gens satisfets. Una de les portaveus dels botiguers del carrer Guimerà, Neus Uró, diu que molts dels responsables dels establiments creuen que el carrer "és molt fosc tenint en compte que es tracta d'un dels punts on el comerç atreu més gent", i considera que "més que el to de la llum, és la poca il·luminació que hi ha".