La campanya de l'ampolla i el paper va ser durant molts anys un signe d'identitat d'Ampans. L'entitat dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual la va impulsar per recollir diners per poder pagar nòmines i, de passada, per sensibilitzar la població. Enguany, Ampans ha celebrat mig segle de vida amb diverses activitats. El 9 de gener, tres dies després de Reis, que és quan feia la recollida de vidre i paper, clourà aquesta commemoració amb una festa ciutadana a la plaça de Crist Rei.

A la festa del dia 9 hi haurà tres ingredients: ampolles (per omplir les escales de l'església), paper (per deixar-hi missatges) i una xarxa humana aèria d'uns dotze metres d'amplada i divuit d'alçada formada per mig centenar de persones i situada a quaranta metres del terra que vol ser un homenatge al voluntariat i un reconeixement al coratge d'Ampans.

Ahir al migdia, a la masia d'Ampans a Santa Maria de Comabella, es va presentar en una sala d'actes plena d'usuaris i personal de la casa aquesta festa de cloenda, que faran possible La Fura dels Baus, La Caixa, l'Ajuntament de Manresa, Grues Rubió-Pubill, Xàldiga, el Cercle Artístic de Manresa, la parròquia de Crist Rei, La General d'Espectacles, Regió7 i també antics col·laboradors de la campanya de l'ampolla i el paper.

Toni Espinal, director general d'Ampans, va explicar que els actes que s'han fet pels 50 anys han servit per "reconèixer la gent que ha fet d'Ampans el que és, explicar què fem i buscar suports per a projectes de futur". Va fer una crida a participar en l'acte del dia 9, al qual es pot inscriure tothom (www.ampans.cat/xarxa-humana.html) per formar part de la xarxa humana que, penjada d'una grua, farà una breu coreografia. Com que es necessiten encara no mig centenar de persones, se celebrarà un sorteig entre els inscrits. Ahir es va proposar a la sala que aixequés la mà qui en volia formar part i de seguida hi va haver voluntaris.