A la Joanna li agrada córrer; el Trasto és una mica tímid però té una gran capacitat d'aprenentatge; el Felipe és molt gros, però tot el que té de gros ho té de bo; i el Kibu necessita que el cuidin perquè està malalt. Són quatre dels gossos que diumenge van desfilar al certamen Animanresa buscant famílies que els adoptessin.

Es va fer durant tot el dia al pati del Casino i al primer tram del Passeig. Va cridar l'atenció de molta gent. També hi havia un circuit d'habilitat per a gossos i parades relacionades amb aquest món.

Les protectores Aixopluc, Quissos i Hobby Dog van ser les encarregades de mostrar els gossos que tenen per adoptar, que en alguns casos duien un mocador al coll on es podia llegir "Adopta'm".

"Hem tingut una adopció i una acollida", explicava al migdia la responsable d'Aixopluc, Rafaela González. Va opinar que el certamen és una bona iniciativa per conscienciar la gent "que no compri animals, sinó que els adopti.

També per posar fi als abandonaments que hi ha cada dia".

Per la seva banda Imma Sabater, de Quissos, deia que les adopcions no solen ser immediates. "Tampoc no els els donaríem". Primer aconsella conèixer l'animal, Presa la decisió, "firmem un contracte d'adopció".

González també deia que "no donem un gos a tothom qui ve". Primer cal conèixer detalls com la disponibilitat de la família que l'adopta per cuidar-lo.