Aquest diumenge es disputarà el Cros Escolar Ciutat de Manresa a les instal·lacions de l´Estadi Municipal d´Atletisme de la Zona Esportiva del Congost. La prova l´organitzen conjuntament l´Ajuntament de Manresa, l´AMPA del CEIP Sant Ignasi i el Consell Esportiu del Bages, amb l´assessorament tècnic del Club Atlètic Manresa.

El Cros Escolar Ciutat de Manresa poden participar-hi tots aquells infants i joves que ho desitgin sempre i quan estiguin correctament inscrits. La inscripció a aquesta prova és gratuïta per als infants i joves escolaritzats a Manresa i s´haurà de fer abans de demà a les 12 del migdia.

Aquesta prova és puntuable per a la Fase Comarcal del Cros dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Per poder participar a la resta de les proves de què consta aquesta fase caldrà abonar, en concepte d´inscripció, 11 € al Consell Esportiu del Bages.

Les inscripcions es poden realitzar de forma conjunta des del centre d´ensenyament (que és l´opció recomanada) o bé de forma individual a la web www.manresa.cat/inscripcionscrosescolar; i presencialment a la seu del Consell Esportiu del Bages (Muralla de Sant Domènec, 24. Baixos. Telf : 93 872 19 17).

S´atorgaran un trofeu els tres primers classificats de cada cursa. A totes les curses hi haurà una sola classificació per ordre d´arribada, a excepció de les categories Mini, en què els arribats es llistaran per ordre alfabètic. En les curses en què participein diferents categories, la classificació es farà per la seva edat corresponents.

Les curses començaran a les 10 del matí amb les categories cadets i infantil masculí i femení, i és previst que acabin al voltant de les 13.15 h amb les curses Mini P3. Els cadets masculins corren una distància de 3.000 metres; l´infantil masculí, 2.000 metres; les cadets i les infantils femenines corren 1.400 m, així com els alevins masculins i femenins; els benjamins corren 1.000 metres; els prebenjamins, 400 m.; i la categoria Mini, de nenes i nenes entre 5 i 3 anys, 200 metres.