La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme no afluixa la pressió sobre l'Administració i ahir va fer un pas més plantant-se davant la seu de l'empresa municipal Fòrum per denunciar "la inoperància de l'Ajuntament en matèria d'habitatge i pobresa energètica".

Ho van fer perquè asseguren que hi ha 300 famílies a Manresa amb una "urgència immediata d'habitatge" per a les quals calen solucions "ara".

Els activistes van exigir a l'Ajuntament que apliqui la recentment aprovada llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en matèria d'habitatge i de pobresa energètica, i actuï amb aquesta eina legal a la mà. Sobretot perquè ha reconegut, segons la PAHC, que a la ciutat hi ha 634 habitatges propietat de les entitats financeres que estan buits i on podrien viure famílies immediatament. Van donar dades més concretes i van dir que 170 són de la Sareb, 117 del BBVA, 68 del Banc de Sabadell, 58 de Bankia i 96 de Caixabanc.

En un escenari en què hi ha pisos buits habitables, una llei que obliga l'Administració a exigir la cessió obligatòria d'habitatges buits als que en tenen en grans quantitats i famílies necessitades d'un sostre digne, la PAHC considera que l'Ajuntament no està triant el camí més curt per resoldre els problemes sinó que està "dilatant" les solucions.

Els activistes creuen que el programa municipal d'inspecció i intervenció sobre habitatges desocupats "allarga la possible recuperació d'habitatges una mitjana de 12 mesos".

Per contra, l'aplicació de la nova llei d'habitatge aprovada pel Parlament de Catalunya el 29 de juliol consideren que aportaria solucions en un període de temps molt més curt.