El Centre d´Iniciatives per l´Ocupació (CIO) i la regidoria d´Igualtat de l'ajuntament de Manresa organitzen unes sessions gratuïtes d'acollida laboral adreçades a persones extracomunitàries i en edat de treballar. La formació es farà els dies 17, 18 i 19 de novembre, de 9 a 14 hores al CIO (Carrer Verge de l'Alba - Antic edifici Casa Caritat).

Aquesta acció està integrada dins l'oferta que cal dur a terme des dels municipis per tal d'aconseguir el certificat d'Acollida de la Generalitat (derivat de la Llei i del Decret d'Acollida). Inclou un certificat de competències lingüístiques bàsiques en català i castellà; un de coneixement de la societat catalana i, finalment, el de coneixements laborals i el seu marc jurídic.

El certificat d'acollida dóna fe de l'obtenció d'un aprofitament dels continguts, i pot ajudar en situacions de renovació de documentació d'estrangeria.

Per aquest motiu els temes a tractar durant les sessions versaran sobre relacions laborals (dret laboral, Estatut del Treballadors, convenis col·lectius, contractes de treball, la Seguretat Social o les nòmines) i altres aspectes més relacionats amb la recerca de feina (sectors productius del Bages, currículum, ofertes laborals o recursos d´orientació)

Els interessats cal que confirmin l'assistència, ja sigui presencialment al CIO, per mail cio@ajmanresa.cat, o per telèfon: 93 877 64 90.