La Carpa del Riu, El Sielu, Stroika, i Silenci són els quatre locals d'oci nocturn que, aquest dimarts al al vespre van obtenir el segell de "Q de festa!". Aquest distintiu posa en valor la responsabilitat social i les bones pràctiques empresarials que en aquest sector tenen com a objectiu oferir diversió de qualitat, reduint els riscos i prevenint conductes perilloses en l'àmbit de la salut, drogues, abús d'alcohol, etc.

Dos locals manresans més, la Gramola i Villa Lola, també han seguit tot el procés de distinció i es preveu que en breu també puguin rebre el guardó.

L'acte d'entrega del distintiu es va fer en una de les sales polivalents del Kursaal i van intervenir-hi el Dr. Joan Colom, Subdirector General de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; i les regidores d'Acció Social i Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; i la de Promoció Econòmica i Comerç i Participació i Joventut, Àuria Caus.

També hi eren presents les persones i entitats que han participat en les sessions de la taula "NitsQ" Manresa: Creu Roja Manresa, Althaia, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Àngels de nit, i representants dels locals d'oci nocturn de la ciutat. Al mateix temps, hi eren representats els membres del consell de drogodependències i de la taula tècnica de drogodependències impulsada per l'Ajuntament de Manresa.

La responsabilitat social com a estratègia empresarial

El segell "Q de festa!" valora el compromís i el treball continuat per part dels locals que han participat en el projecte, per la seva assistència a les taules i les bones pràctiques que han adoptat, entesos com elements clau per obtenir un entorn nocturn saludable a la ciutat.

"Nits de Qualitat" és un projecte promogut des de l'any 2008 per la Subdirecció General de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu la prevenció i reducció de riscos en l'oci nocturn -en aspectes relatius a la salut, drogues, conductes de risc,... que habitualment s'associen al consum i a la festa-.

El nucli del projecte consisteix en la sensibilització, mobilització i treball en xarxa dels diferents agents implicats en l'oci nocturn d'un determinat municipi: professionals de l'administració pública, cossos de seguretat, entitats relacionades amb la joventut o el món cultural, etc. I, per damunt de tots, el sector empresarial dedicat a l'oci nocturn.