L'1 d'octubre els malls dels operaris van posar punt final a 249 dies d'ocupació de la Sala Ciutat per part d'un grup que s'oposava a la demolició de l'edifici.

Al migdia una part del sostre ja estava foradada per evitar una reocupació. L'arrancada dels treballs va anar coordinada amb un desplegament policial que a primera hora va acompanyar els operaris. Una vintena de persones convocades pel col·lectiu Recuperem la Sala Ciutat es van reunir al vespre davant de l'edifici per mostrar el seu rebuig a l'enderroc.

L'endemà, l'Ajuntament va fer públic un comunicat en què destacava la unanimitat política i el consens social existent a l'entorn de l'enderroc i defensava l'inici dels treballs de demolició.

Els treballs es van centrar primer a retirar les plaques de fibrociment d'amiant, conegut popularment com a uralita. Una altra de les primeres coses que es va fer va ser situar a la cartellera de la façana de la sala una simulació de gran format de com ha de quedar l'entorn de la capella del Rapte. La làmina es va col·locar mentre els treballs de demolició de l'edifici avançaven a marxes forçades i s'eliminava la part posterior de la sala.

Els operaris van tirar a terra el primer pis després d'haver reduït a runes la platea i l'escenari.

A mesura que avançaven les obres anava quedant al descobert l'enorme pany de paret del lateral de l'antic col·legi de Sant Ignasi. A banda de la mitgera amb el museu, es va passar a desmuntar les encavallades de la coberta i a demolir el volum proper a la plaça.

La darrera etapa ha estat la façana que s'ha anat desmuntant amb cura per la proximitat d'edificacions i espai públic.