La situació de la infància arreu del món és l'eix temàtic de la Setmana dels Drets dels Infants, que organitzen l'Ajuntament i més d'una vintena d'entitats de la ciutat. El programa que han preparat inclou més de vint activitats, des de tallers, fins a contes, jocs, espectacles d'animació infantil, gimcanes, exposicions, esports, xerrades, titelles i microrelats, entre d'altres.

Enguany, la Setmana dels Drets dels Infants estrena imatge, que van presentar la setmana passada els seus autors i que protagonitza la difusió dels actes d'aquesta cinquena edició. Ahir en van avançar el contingut la regidora d'Acció Social, Cooperació i Igualtat, Mercè Rosich; la directora de la Catalunya Central de la cooperativa Encís, Trinitat Ortega; la coordinadora de dinamització i assessorament del CNL Montserrat, Delfina Corzan; el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera; i l'alumna d'Educació Infantil de la FUB, Maria Aribau. Els van acompanyar els alumnes d'Educació Infantil Sheila Ruiz i Arnau Pérez, i les tècniques municipals de Serveis Socials, Arantxa Pons i Josefina Ramírez.

El divendres 20 de novembre, a 2/4 d'11 del matí al saló de plens de l'Ajuntament, es llegirà el Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants, que enguany realitzarà alumnat de les escoles Oms i de Prat i Renaixença. Durant l'acte cantaran l'Himne de la infància, que va realitzar Save the Children en la celebració dels 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants. El mateix dia, a la 1 del migdia, es farà la inauguració de l'exposició Els nens i nenes coneixem la infància al món al passeig de Pere III, davant la Biblioteca del Casino. Aquesta exposició és fruit del treball previ que ha fet l'alumnat de quart de primària d'escoles de la ciutat per conèixer com viuen els infants de diferents indrets del món. A les 3 de la tarda hi haurà pallassos, amb Mabsutins.

L'endemà, a la plaça de Sant Domènec, a partir de 2/4 de 5 de la tarda, tindrà lloc la festa de cloenda de la 5a Setmana dels Drets dels Infants. S'han programat jocs, tallers i activitats i, per acabar, un espectacle d'animació infantil.