El grup municipal de la CUP ha acusat l'equip de govern de CiU d'incomplir l'acord de ple sobre la participació ciutadana en la definició dels pressupostos de l'Ajuntament.

En un comunicat assegura que "ni el pressupost és participatiu ni es compleix l'acord de ple sobre la qüestió".

La CUP ha recordat que la proposta d'elaborar el pressupost de manera participativa neix d'una moció de la formació rupturista feta el setembre de l'any 2013. La moció va ser esmenada per CiU i el redactat final, aprovat per tots els grups municipals excepte el PP, acordava, de cara al 2015, "ampliar la primera experiència a la participació en totes les partides dels pressupostos municipals i tota la ciutadania per tal de configurar uns pressupostos plenament participatius per a l'exercici 2016".

Segons la CUP, aquest acord està molt lluny de l'actual proposta de l'equip de govern, "que es limita a obrir dos processos de participació per assignar 320.000 euros d'un total de més de 70 milions".

En paraules dels portaveus de la CUP, "l'acord de ple era molt clar, i l'equip de govern s'ha limitat a ampliar una petita partida i ha optat per, en comptes de promoure la participació real, continuar fent concursos de popularitat".

Per a la CUP, la participació ciutadana ha de passar per la definició de les prioritats pressupostàries i per l'assignació de recursos, i no es pot limitar a una votació sobre on cal gastar 50.000 euros.