El primer cop de timó fruit de l'acord de governabilitat entre CiU i ERC a Manresa, després de les eleccions municipals, va ser tornar a posar sobre la taula el projecte per fer una rotonda a la Bonavista que ja tenia el projecte executiu redactat i una dotació econòmica d'1,6 milions d'euros signada el 12 de juny. Cinc mesos després les converses entre les dues formacions polítiques continuen obertes.

La presidenta del grup municipal d'ERC, Mireia Estefanell, ha explicat que durant tot aquest temps els serveis tècnics "han treballat per fer una proposta equidistant" entre les dues posicions.

Cal recordar que CiU defensava construir la rotonda més petita del que dibuixa el vigent pla general d'ordenació urbana per poder-la fer realitat sense dur a terme més expropiacions. Per contra, ERC s'hi va oposar perquè considerava que el projecte no plantejava una bona solució i no resolia de forma definitiva un punt estratègic per a la ciutat.

El regidor d'Espai Urbà, Jordi Serracanta (CiU), ha assegurat que els serveis tècnics han treballat per "posar més propostes sobre la taula", tal com volia Esquerra.

ERC considerava que el projecte del conveni entre l'Ajuntament i la Diputació és millorable i per això no van votar-hi a favor quan es va portar al ple municipal del mes de maig, abans de les eleccions municipals en què CiU va perdre 2 regidors i ERC va passar de 3 a 7 regidors.