Impotents, amb por d'un nou atemptat, i sobretot amb molta sensació d'inseguretat. Així és com se senten després de la massacre terrorista de divendres a París cinc estudiants francesos de Fisioteràpia a la FUB amb qui ha parlat aquest diari. Cap d'ells no és de la capital, i saben que la família està bé, però asseguren que aquest és el cap de setmana més angoixant que han viscut lluny de casa des que van arribar fa uns mesos a Manresa. Estan atents al que passa, i no es desprenen del mòbil per qui els pugui trucar.

Divendres al vespre els cinc joves sopaven junts com fan sovint, però el que havia de ser una vetllada festiva es va estroncar per un missatge sobre l'atemptat que un d'ells va veure al Facebook. "Primer no ens ho crèiem", diu Lucien Perrin, però aviat ho van confirmar connectant-se per Internet al canal de notícies francès ITV, que van mirar tots junts en una habitació fins a les 2 de la matinada.

Cap d'ells no és de París, i alguns no van trucar la família fins ahir perquè en un primer moment no s'imaginaven que la tragèdia fos tan gran. I ara, tot i que saben que a casa estan bé, "no estem tranquils, ni per París, ni pel país en general, perquè hi pot haver atemptats en qualsevol altra ciutat". Ho explicava Hicham Batoko, que va néixer a Llemotges fa 19 anys però és d'origen africà (els seus pares van emigrar de Benin), "i ara tinc por que se'ns posi a tots al mateix sac i es vinculi els africans amb l'extremisme islàmic".