Més de 200 persones, entre infants, joves i adults van gaudir d´aquest taller on es van poder jugar a més de 20 jocs en català, alguns dels quals van servir per iniciar-se a jugar en família, ja que molts nens i nenes van anar acompanyats dels seus pares i van poder jugar plegats i descobrir jocs nous.

El taller de jocs, que va omplir l´Espai Plana de l´Om al llarg de la tarda, va comptar amb la col·laboració de membres del Club del Joc del CAE, del CNL Montserrat, del Club Scrabble Manresa i d´alguns dels creadors dels jocs, -Guspira, Plld i Manresa 1724-, que van ensenyat al públic a jugar-hi. També es va comptar amb la col·laboració del 2 de Piques, Abacus, Imaginarium, Joguiba, Joguines Valls, Llibres Parcir, Devir i Vivari que van aportar diversos jocs i joguines.

1,2,3! Pica paret, Fila Filo, Papilio, Guspira, Manresa 1724, Tebes, Carcassonne són alguns dels jocs de taula a què van poder jugar els nens i nenes a partir de 6 anys, i les comarques de Catalunya, Formar paraules, Les vocals, Les síl·labes, Els castellers o El meu cos van ser alguns dels jocs amb què es van entretenir els més menuts.

La propera activitat organitzada en el marc de la campanya I tu, jugues en català? es durà a terme divendres vinent, dia 20 de novembre a les 19 h a Abacus, amb la sessió de joc verbal "La llengua és una font de plaer", que comptarà amb l´escriptor i lingüista Màrius Serra, que ens divertirà jugant amb les paraules.

I tu, jugues en català? és una campanya impulsada pel Consorci per ala Normalització Lingüística, que té l´objectiu de promoure els jocs i les joguines en català i fomentar-ne l´ús i el consum entre els ciutadans.