Els propietaris dels tres bars de la plaça Gispert volen disposar de terrasses amb vela a l'hivern, però no poden perquè l'ordenança que les regula especifica, segons els responsables dels establiments, que no se'n poden col·locar al Barri Antic. Els restauradors opinen que s'haurien d'introduir canvis en la normativa i tenir en compte les especificitats de cada emplaçament del centre històric.

Els responsables d'aquests negocis presentaran una instància a l'Ajuntament de Manresa amb la petició de tenir terrasses tancades durant els mesos d'hivern. Amb l'arribada del fred, els propietaris veuen com la clientela baixa i creuen que disposar d'un espai al carrer còmode per als clients podria ser positiu per al negoci i també per donar un bon ambient a la plaça, que en els mesos de l'estiu va viure moments complicats per l'incivisme que provocava un grup de persones que passaven bona part del dia en aquest punt del barri antic tot ingerint alcohol i creant un mal ambient.

"Creiem que la normativa actualment és massa restrictiva i s'hauria de tenir en compte les característiques de cada carrer o plaça. Des de l'Ajuntament ens van contestar que l'ordenança volia impedir que els carrers del Barri Antic quedessin atapeïts, però a la plaça Gispert tenim espai suficient perquè no doni aquesta impressió", explica Fèlix Fargas, un dels socis del bar l'Havana.

Els propietaris van demanar fa dos anys disposar de terrasses durant els mesos d'hivern, però l'Ajuntament va denegar la petició. Ara ho volen tornar a intentar i convèncer els responsables del consistori de que disposar de terrasses és la millor opció per als negocis d'aquest punt del Barri Antic i per la imatge de la plaça.

Els tres bars tenen taules a fora actualment, però no sol·liciten el nombre màxim que en poden demanar perquè amb les temperatures de l'hivern poques persones volen estar a fora. "Els clients ens diuen que vindrien més sovint si hi hagués terrasses a fora tapades", explica la propietària del bar Pardal, Imma Calderón.

La idea és col·locar totes les taules i cadires dels tres bars sota una mateixa vela i a les mateixes taules hi hauria característiques diferents per identificar a quin bar pertanyen. Els propietaris recorden que els canvis a la plaça Gispert i les terrasses han ajudat els últims anys a millorar l'ambient.