La PAHC del Bages exigeix a l´Ajuntament de Manresa que comenci els procés de cessions dels blocs deshabitats amb la finalitat d´allotjar-hi persones que han hagut de marxar de casa per no poder pagar el lloguer o la hipoteca. La plataforma ha presentat una instància al consistori en què li demana que apliqui la llei aprovada pel Parlament de Catalunya el 29 de juliol d´aquest any de Mesures urgents per a afrontar l´emergència a l´àmbit de l´habitatge i la pobresa energètica.

En la instància, la PAHC reclama que comencin les cessions obligatòries durant tres anys als habitatges de grans propietaris que estan incomplint la seva funció social per tal d´atendre les persones en situació d´exclusió residencial. La plataforma demana que el consistori comenci aquest procés en els pisos que ja han estat identificats en el registre de la Generalitat i amb el programa d´inspecció i intervenció sobre habitatges desocupats de l´Ajuntament de Manresa. En aquest sentit, també insta que s´utilitzi el cens d´habitatges buits per poder fer les cessions de tots els habitatges que estan incomplint la llei.

La PAHC també demana a través de la instància que ha presentat al consistori que comenci a interposar multes als grans propietaris que no cedeixin els immobles per a finalitats socials amb sancions de 90.000 euros. També demana que es faci un control de les empreses subministradores perquè no tallin els subministrament a les llar sense que abans no hagi revisat la situació de les persones que viuen a l´habitatge.