Aquest matí h tingut lloc al saló de sessions de l´Ajuntament de Manresa la lectura del manifest commemoratiu dels Drets dels Infants, coincindint amb el Dia Universal de l´Infant declarat per l´ONU. L´acte ha omplert el Saló de Sessions amb setanta-cinc alumnes de P5 dels col·legis Oms i de Prat i Renaixença, que han fet una lectura adaptada del Manifest commemoratiu de la Convenció dels Drets dels Infants, aprovat el 20 de novembre de 1989 a l´Assemblea General de les Nacions Unides.

Els infants, que han estat treballant per a aquest dia des de l'inici de curs, han recitat extractes de la Convenció, alhora que muntaven una construcció amb cubs de cartró fets per ells que simbolitzaven cadascun dels drets i deures que han recitat. En finalitzar, han mostrat l'altra cara de la construcció, que representava la façana de la casa consistorial. Per acabar, han cantat tots plegats la cançó «Save the children», l´himne adoptat per l´ONG del mateix nom amb motiu de la celebració dels 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants.

L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha presidit l'acte institucional, l'ha tancat agraint la feina feta pels mestres i pares, i pels infants, afirmant que «Manresa necessita persones responsables i compromeses, i vosaltres, avui, ens heu demostrat que podeu ser bons ciutadans i bones persones per al demà».

La celebració ha acabat amb un espectacle d'animació infantil a la plaça Major per a tots els nens assistents.

La 5a Setmana dels Drets dels Infants de Manresa seguirà celebrant-se avui. Demà a la tarda tindrà lloc la festa final a la plaça de Sant Domènec.