Que la millora de les connexions en tren de Manresa és una de les grans assignatures pendents de la ciutat va tornar a quedar demostrat durant el darrer ple quan una moció del PSC perquè s'ajustin ara els horaris de la línia de la Renfe per escurçar el temps del viatge un mínim de 5 minuts va rebre esmenes de tots els grups municipals menys de Ciutadans.

El PSC assegurava que les millores realitzades a la línia entre Manresa i Barcelona permetien als trens anar a més velocitat i que a hores d'ara el que estava passant és que els combois es quedaven aturats més de 5 minuts per respectar els horaris. També demanava explicacions sobre la inversió no realitzada de 5,4 milions d'euros per a la millora de l'estació.

A la vista de la moció, la CUP i Democràcia Municipal (Podem) van presentar esmenes d'addició per ampliar la part propositiva i instar així a millorar el servei.

Per la seva part, CiU i ERC van presentar una esmena conjunta de substitució que consideraven que posava en context la moció del PSC i concretava quines eren les responsabilitats de cada una de les administracions. "Exigia" al ministeri de Foment la realització d'unes accions i "demanava" a la Generalitat unes altres.

Davant de tanta esmena es va arribar a una solució de consens a base de sumar propostes de tots els textos presentats.

El resultat final el farà públic aquest diari tan bon punt la seva elaboració sigui finalitzada, ja que encara cal plasmar negre sobre blanc com queda tot plegat.