El ple de l'Ajuntament de Manresa celebrat dijous va aprovar provisionalment per unanimitat la modificació del pla especial urbanístic de la Fàbrica Nova inclòs en el Pla General de la ciutat. Una modificació necessària per tirar endavant la inversió de 2,7 milions d'euros que realitza La Caixa al sector de les Escodines però que deixa en suspens les escales mecàniques que hi havia previstes per salvar el desnivell de la Baixada dels Drets.

Així ho va advertir el socialista Joaquim Garcia, exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, quan va dir que fins ara les escales mecàniques "estaven definides i quantificades, i ara apareixen com a no vinculants".

L'actual regidor d'Urbanisme, Jordi Serracanta (CiU), va dir que el que s'estava fent amb la modificació, pel que fa a aquest punt, era "no tancar-nos cap porta per tal que les escales mecàniques hi siguin o no". Serracanta va recordar que la inversió que realitzava La Caixa permetia anar tirant endavant una operació com és la de la Fàbrica Nova, "que esperem que es pugui desenvolupar algun dia i no a llarg termini, sinó a curt termini", i que inclou la creació d'un gran parc urbà, a banda de tenir superfície comercial i equipaments.

La modificació és necessària perquè oficialitza el canvi de destinació de les càrregues urbanístiques de l'operació, que inicialment el tripartit havia previst que anirien destinades a la construcció d'un pavelló i que després el nou equip de govern de CiU va considerar més adient invertir-les en urbanitzacions per ampliar la plaça de Sant Ignasi, millorar la connexió amb les piscines i amb el carrer de Sobrerroca.