Benestar Social i Família organitza a Manresa una jornada sobre el dret d´asil

L'objectiu és dotar professionals d'ens locals, de la Generalitat i d'entitats socials de coneixements, eines i recursos davant l'arribada de refugiats

23.11.2015 | 12:28

El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Direcció General per a la Immigració, ha organitzat una jornada sobre el dret d'asil a Catalunya que tindrà lloc demà al matí a la seu de la Delegació del Govern a Manresa. L'objectiu de la iniciativa, en col·laboració amb la Xarxa Asil.cat i el Consell de l'Advocacia Catalana, és formar als professionals d´ens locals, de la Generalitat i d'entitats socials de la Catalunya Central que treballen en l'àmbit de la protecció internacional o tenen previst fer-ho.

Es tracta de dotar de coneixements, eines i recursos als assistents perquè puguin atendre els sol·licitants d'asil, detectar les seves necessitats i determinar els drets als que puguin tenir accés. Així mateix, s'explicarà la tasca que s'està duent a terme des del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades que lidera el Departament de Benestar Social i Família a través de sis grups de treball: sensibilització i educació per al desenvolupament, inventari de recursos, acolliment, salut, ocupació-ocupabilitat i infància.

La sessió comptarà amb una intervenció a càrrec de la subcomissió d'Estrangeria del Consell de l'Advocacia Catalana sobre els procediments de protecció internacional, les actuacions i responsabilitats dels torns d'ofici i el seu paper essencial en la detecció dels casos d'asil. Per la seva banda, un representant de la Xarxa Asil.cat s'encarregarà d'explicar les nocions més importants d´aquesta figura jurídica, les claus per a la seva identificació i aportarà documentació i recursos d'interès. També intervindrà el coordinador del Comitè per a l´Acollida de les Persones Refugiades, Àngel Miret.

La jornada ja s'ha celebrat a Barcelona, Girona i Tarragona i després de Manresa tindrà continuïtat a Lleida divendres vinent. Les sessions formatives s'emmarquen dins del Pla de protecció internacional a Catalunya que el Govern va aprovar el 28 de gener de 2014 i el Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades activat aquest 2015 arran de la crisi humanitària al Mediterrani.

La protecció internacional és un fet social amb incidència a Catalunya. El 2014 es van registrar 786 sol·licituds d'asil, un nombre que enguany s'ha incrementat de manera significativa. Es tracta de persones que busquen protecció davant el temor fonamentat a ser perseguides al seu país d'origen o de residència habitual per motius de raça, religió, nacionalitat, opinions polítiques, pertinença a determinats grups socials, gènere o orientació sexual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

La Fundació Althaia ha activat gairebé 2.000 vegades el Codi Ictus en 10 anys

El 2006 es va posar en marxa el protocol per atendre el més ràpid possible casos de vessaments...

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

El Govern rep 40 pisos de CaixaBank per a lloguer social, 7 dels quals a Manresa

La consellera Meritxell Borràs ha presidit aquest matí l'acte de lliurament de les claus dels...

Manresa impulsa que aturats trobin feina en el sector agrari

Qui estigui interessat a desenvolupar una carrera professional agrària pot adreçar-se al Centre...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema