Al barri de les Escodines de Manresa ha caigut com una galleda d'aigua freda que en el darrer ple municipal es votés per unanimitat la modificació del pla especial urbanístic de la Fàbrica Nova que deixa en suspens les escales mecàniques que hi havia previstes per salvar el desnivell de la baixada dels Drets.

La presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió, ha avisat que "no ho acceptem" i ha recordat que fa més de 20 anys que el barri reivindica "unes escales o una rampa mecànica" en aquest punt de la ciutat, on hi ha un fort desnivell.

Carrió ha comunicat a l'Ajuntament la posada en marxa d'una campanya reivindicativa per a la qual cercarà el suport de les associacions de veïns del Barri Antic i de Vic-Remei per fer front comú.

Visiblement molesta, Carrió considera necessari "que els nostres polítics vagin al territori i demanin l'opinió de la gent abans de canviar projectes ja acceptats i sobre la materialització dels quals ja havíem parlat en diverses ocasions".

La presidenta veïnal assegura que la sorpresa va ser majúscula quan es va assabentar per aquest diari que el ple havia aprovat una modificació que feia que unes escales o rampa mecàniques que estaven definides i quantificades sobre paper ara puguin no fer-se (vegeu Regió7 de dissabte), un fet que ha qualificat de "greu".

"No sabem què motiva aquesta modificació i en som el barri més afectat", ha afirmat.

Carrió creu que no s'ha procedit de forma correcta modificant de forma unilateral i sense escoltar els veïns un marc de planejament que recollia el que ha estat una reivindicació històrica del barri.

La líder veïnal creu que és àmpliament conegut que entre les Escodines i el Barri Antic l'orografia crea una barrera i que la disposició d'unes escales o rampa mecànica contribuiria d'una forma molt important a salvar-la.