Del 30 de novembre al 4 de desembre, als centres d'ensenyament secundari de la ciutat es farà a l'hora del pati la dinàmica «El joc del VIH», en la qual se'ls proposa als alumnes una sèrie d'afirmacions perquè decideixin si són veritables o falses.

El joc forma part de les accions que l´Oficina Jove del Bages durà a terme aquesta setmana i la vinent relacionades amb la celebració dels dies mundials contra la violència de gènere i contra la sida.

A banda d'«El joc del VIH», una altra activitat del Dia Mundial contra la Sida es durà a terme el dissabte, 28 de novembre, amb la sortida dels Àngels de Nit, un grup d´alumnes d'animació sociocultural que visitaran diversos bars i locals d´oci nocturn de Súria i Manresa per fer reflexionar els joves sobre les malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats i abús de consum d´alcohol i altres drogues. La sortida a Súria es farà de 20.30 h a 22 h, i a Manresa, de 00.30 h a 02.30 h.

A més, es pot visitar fins el divendres 4 de febrer l'exposició «Mira i informa't», amb informació bàsica sobre el VIH/Sida i dirigida a adolescents i joves. És a l´Oficina Jove del Bages (Carrer Sant Blai, 14, Centre Cívic Joan Amades). L´horari és: dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14 h, i de dilluns a divendres de 17 a 20 h.

Pel que fa a la violència sexista es duran a terme Free hugs (Abraçades lliures). Aquesta activitat està inclosa dins el programa contra la violència de gènere del Servei d'Informació i Atenció a la Dona. Es tracta d´una dinàmica que es realitza a l'hora de pati als centres d'ensenyament secundari de Manresa en la qual els alumnes s'abracen entre ells i elles per tal d´afirmar-se en l´eslògan «No a la violència de gènere».

Assessorament i informació

L´Oficina jove del Bages ofereix servei d´assessorament i informació a tots els joves de la comarca en temes que puguin ser del seu interès, com treball, salut, mobilitat internacional, estudis, etc. També compta amb la presència de l´impulsora de garantia juvenil, per tal de realitzar inscripcions, seguiment i acompanyament al sistema de garantia juvenil.

Per a més informació podeu consultar les webs www.oficinajove.cat/bages o bé a www.manresajove.cat. També es pot trucar al telèfon 93 877 13 60 o bé envair un correu electrònic a bages@oficinajove.cat.