Reclamen al consistori que obri un antic camí que el particular que l´ha barrat nega que ho sigui

El propietari de la finca ha pactat amb l'Ajuntament un traçat que ja està previst al nou pla general de la ciutat

24.11.2015 | 08:39
Francesc Gasol, Raquel Valdenebro, Jaume Serra i Lluís Matamala denuncien el tall d´un camí públic
Francesc Gasol, Raquel Valdenebro, Jaume Serra i Lluís Matamala denuncien el tall d´un camí públic

El Centre d'Estudis del Bages i els Amics de l'Art Romànic del Bages diuen que és un camí molt antic per on la gent solia passar fins que Pere Foradada, funcionari d'urbanisme de l'Ajuntament, el va tapar ja fa més d'una dècada amb un mur de formigó a la part que queda dins de la seva finca. Reclamen a l'Ajuntament que el faci obrir. Foradada assegura que no és un camí ni ho ha estat mai; que té documentació que ho demostra i que va fer construir el mur per aguantar les terres, que una riuada ja s'havia endut una vegada.

El recorregut comença passat el Pont Vell i s'acaba on hi ha la creu del Tort, al carrer Nou de Santa Clara, però fa més d'una dècada que està tallat per aquesta banda amb la paret de formigó. Amb el Centre d'Estudis del Bages i els Amics de l'Art Romànic del Bages, fent la petició a l'Ajuntament que faci treure el mur hi ha l'advocat Lluís Matamala i Raquel Valdenebro, que ha treballat temes de patrimoni i aporta com a dada que la font de Fans que hi ha a mitja pujada del pas està documentada des del XIV, segle del qual també és originària la creu del Tort.

El pas transcorre pel costat del torrent de la creu del Tort, per on baixen aigües pluvials que la xarxa de l'entorn no pot engolir. L'Ajuntament en va arranjar el tram inicial i final fa catorze anys, i l'any passat Aigües de Manresa també hi va fer millores amb un pressupost de 233.965,43 euros. Aquesta primera fase d'obres (en queda una segona prevista per al 2016, segons ha informat l'empresa municipal) va incloure actuar a la part de dalt del torrent i es va aprofitar per recuperar "una part de l'antic camí per a vianants de la font del Fans que discorre per una zona d'horts, documentats des de l'època medieval, en el qual podem trobar alguns elements patrimonials relacionats amb el ramal del regadiu de Santa Clara", va explicar aleshores Aigües de Manresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Minimarató de reanimació cardiopulmonar amb 1.400 alumnes

Nens i joves de primària, ESO i cicles de grau superior aprendran a fer anar un desfibril·lador

Manresa passa en set anys de tenir 92 oficines bancàries a només 41

Manresa passa en set anys de tenir 92 oficines bancàries a només 41

Tot i el canvi de model de servei, l'atenció presencial es manté com una referència que molts...

Segona acció de neteja a la llera del Cardener

Serà el proper 5 de novembre, amb sortida a les 9 del matí del costat de La Carpa del Riu

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema