Shujaa Graham, que va passar tres anys al corredor de la mort de Florida, explicarà la seva experiència avui a les 4 de la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de Manresa, en un acte organitzat per la Comunitat de Sant Egidi.

El 1973 el van acusar injustament de l'assassinat d'un guàrdia de la presó on complia condemna. El Tribunal Suprem de Califòrnia va anul·lar la condemna a mort el 1979 perquè el fiscal no va acceptar que hi hagués afroamericans com a membres del jurat.

La Comunitat de Sant Egidi du a terme des de fa més de quinze anys la campanya internacional "No a la pena de mort". Un fruit d'aquesta campanya és la jornada "Ciutats per la Vida - Ciutats contra la Pena de Mort" del 30 de novembre. Aquest dia milers de ciutats arreu del món duen a terme iniciatives per manifestar el seu rebuig a la pena capital i per demanar als països que mantenen la pena de mort que comencin el camí cap a l'abolició.

Manresa és una de les més de 2.000 ciutats de tot el món que s'han sumat a la iniciativa. Aquest any Manresa manifestarà que és ciutat per la vida il·luminant el dia 30 de novembre l'estàtua d'Amat i Piniella al davant del Casino.