150 parades, una trentena d'atraccions, 35.000 m2 d'espai de fira i la previsió que hi passin més de 12.000 persones.

La Fira de Sant Andreu de Manresa, amb presència a la capital del Bages des de fa més de 700 anys, tornarà a omplir aquest diumenge el centre de la ciutat, de la Plana de l'Om fins a la Ben Plantada. Organitzada per la UBIC-Manresa + Comerç i l'Ajuntament, inclourà, el dia abans, l'encesa de la il·luminació nadalenca al centre històric i un acapte. Després de vuit anys d'absència, el banc de sang torna a la fira per aprofitar la gernació que mou.

Àuria Caus, regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Participació i Joventut; Jaume Pont, president de la UBIC, i Joan Tomasa, president segon de l'ens comercial, van presentar la Fira de Sant Andreu de diumenge convidant la ciutadania, de Manresa i de fora, a visitar-la, i el màxim de comerços a tenir els establiments oberts per afegir atractiu a l'esdeveniment i començar a preparar la campanya de Nadal.

Com a novetat, enguany les activitats adreçades als petits i no tan petits de casa estaran més compartimentades segons les edats. Hi haurà un circuit tancat amb ponis a la Plana de l'Om; inflables a Sant Domènec i Crist Rei; i al carrer d'Àngel Guimerà, tallers i activitats 2.0 per als més grans.

Les 150 parades, que inclouen les tradicionals de fira (gestionades per l'Ajuntament) i les artesanes i d'alimentació, només diumenge (gestionades per la UBIC), es repartiran pel carrer Guimerà i el primer tram del Passeig (artesanes i de fira, respectivament), la plaça de Sant Domènec (alimentació) i el segon i tercer tram del Passeig (fira). El carrer de Sant Joan Baptista de La Salle estarà dedicat als vins novells, i Crist Rei, a les parades d'entitats solidàries. Les atraccions s'instal·laran, com sempre, al sector de Francesc Macià.

Pont va remarcar, quant a les parades d'artesania, que ja fa temps que la UBIC va fer una aposta per la qualitat, "agafant artesans amb un carnet" que ho acrediti. Va admetre que, "com que el que ens convé és omplir, no diem que no a alguns que potser no serien exactament el que voldríem". Tomasa va insistir en l'esforç per garantir cada vegada més que el nom d'artesans tingui una raó de ser a la fira manresana.

La regidora Caus va concretar el nombre de parades, 150, i va avançar que "la previsió de visitants, tot i que és molt difícil de dir perquè no és un recinte tancat i no està controlat, s'estipula que, tenint en compte que hi ha 35.000 m2 de fira, pot ser d'uns 12.000".