La plaça de Sant Domènec de Manresa acollirà aquest dissabte a la tarda l´espai «Fem més amb menys». Es tracta d'una campanya per donar valor a tots aquells objectes i materials que es poden reutilitzar. Per aquest motiu, s´han organitzat tallers adreçats al públic en general per aprendre a fer ornaments i regals de Nadal, com titelles, joies de ganxet i detalls per l´arbre de Nadal, entre d'altres.

Tast de sopes intercultural

A partir de les 5 de la tarda es podrà gaudir d´un tast de cinc sopes del món. Diferents associacions de la ciutat cuinaran una sopa amb ingredients de temporada i típics de la realitat de cada col·lectiu (senegalès, marroquí, camerunès...) que prepara el plat. Aquest plat vol mostrar les similituds i diferencies dels pobles. Totes les sopes tenen elements comuns, com l´aigua, el foc i l´olla, però després s´omplen de diversitat.

També es podrà assaborir una sopa amb productes de proximitat que prepararà la cooperativa MengemBages. Les persones que vulguin participar en la degustació, podran votar la sopa que considerin més deliciosa per tal de conèixer la recepta al final de la tarda. El cost del tiquet per tastar les cinc sopes serà de 2 euros.

Espectacles i concerts

A les 6 començaran les actuacions amb l´espectacle infantil de màgia i pallassos «Tona i el MacMon». Els artistes són una parella de clowns que tenen una llarga història col·laborant amb Pallassos Sense Ffronteres i amb més de vint anys d´experiència portant esperança i somriures a molts indrets del món, com Sarajevo, Mostar, els campaments sahrauís, Nicaragua, Costa d´Ivori... A 2/4 de 7 de la tarda serà el torn de les versions d'Oh Mama, i a les 7 hi haurà un petit concert de repertori íntim amb el grup Akash-Ikà.

S´ha situat un punt d´informació sobre la situació de les persones refugiades per tal de canalitzar les diferents expressions de solidaritat de la ciutadania. I es farà un concurs d´idees de regals de Nadal «Immaterials». Al final de la tarda s´es donarà un premi a la idea més original i se sabrà quina ha estat la recepta de sopa més ben valorada.

Aquesta activitat engloba dues campanyes significatives de diferents departaments de l´Ajuntament dew Manresa. D´una banda, la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat s´adhereix a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus que aquest any proposa el lema: «fer més amb menys». I de l´altra banda, els Programes d´Acollida i Cooperació inauguren la Campanya de Consum Conscient de Nadal: «Un altre Nadal, un altre consum, un altre estil de viure». Té el suport del Consell Municipal de Solidaritat i de la Diputació de Barcelona.

522 Kg de residus per persona

A Europa, la producció de residus anual per persona havia arribat als 522 Kg el 2013. Es fa essencial la reflexió sobre l´impacte ambiental del consum i, sobretot, una conscienciació que permeti a la ciutadania escollir hàbits més respectuosos amb l´entorn i amb uns recursos que no són inesgotables.