Manresa té desocupats un de cada quatre pisos que s'han construït a la ciutat des de l'any 2008.

Aquesta és una de les dades que figura a l'estudi d'àmbit estatal "Radiografia de l'estoc de l'habitatge 2015", elaborat per l'empresa d'assessorament immobiliari Tinsa i l'associació de promotors immobiliaris Asprima.

L'estudi té com objectiu bàsic calcular el nombre total d'habitatges construïts des del 2008 que romanien buits a 30 de juny del 2015 creuant paràmetres socioeconòmics, immobiliaris i el resultat d'una enquesta.

A Manresa li atribueix un percentatge de pisos nous buits d'entre el 20% i el 30 %, com a Terrassa, mentre que a Sabadell li atorga el 15%, a Mataró el 40%, a Sant Fruitós el 50%, a Badalona el 15%, a Sant Adrià del Besòs el 50% i Sant Cugat el 30%.

Això situa Manresa en una franja mitjana pel que fa als pisos nous deshabitats. La taxa d'habitatge buit sobre el construït a partir del 2008 se situa en el 22% de mitjana en les capitals i grans ciutats. En les ciutats de les àrees metropolitanes l'índex de desocupació mitjà és del 25% sobre l'habitatge acabat des de l'arrencada de la crisi.

L'estudi estableix a l'entorn del 15% l'estoc tècnic necessari per al bon funcionament del mercat i qualifica d'alta sobreoferta els nivells de desocupació superior al 40% dels habitatges construïts des del 2008, un fenomen que es dóna en l'11% dels municipis de l'estat espanyol, entre aquests hi ha Sant Fruitós de Bages.