Alumnes d´educació secundària de l´Institut de Cal Gravat de Manresa han participat en un acte de sensibilització per commemorar el Dia Internacional contra la violència sexista. L´acció, organitzada per l´Oficina Jove del Bages i anomenada "Dinàmica free hugs (abraçades lliures)", ha consisitit en fer-se abraçades amb la voluntat de rebutjar un problema que causa moltes víctimes al llarg de l´any.

La sessió ha comptat amb la particpació de la regidora de Joventut de l´Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, l qui ha valorat de forma molt positiva una iniciativa que contribueix a conscienciar d´un problema social que s´ha de combatre des de la prevenció en molts àmbits però també des del treball amb els col·lectius més joves. En les abraçades hi han participat també professors del centre d'educació.

L´acció de sensibilització a Cal Gravat ha estat la darrera de les realitzades durant tota aquesta setmana als centres de secundària de la ciutat, on l´alumnat dels instituts La Salle, Lacetània, Lluis de Peguera, Joviat, Oms i de Prat, Guillem Catà, Fedac (Dominiques) i Puis Font i Quer, també han dit "no" a la violència de gènere mitjançant abraçades lliures per donar una missatge d´estimació i respecte entre parelles de joves.

Aquesta proposta als instituts complementa la implicació dels centres de secundària en els actes contra la violència de gènere a Manresa. Cal recordar que dues alumnes de l´institut Pius Font i Quer, Aina Sánchez i Ainoa César, han estat les autores del manifest guanyador contra la violència de gènere que es va llegir abans-d´ahir a la Plaça Major, durant l´acte institucional del dia 25 de novembre. Així mateix, durant aquest mateix acte es va dur a terme l´acció artística "Teranyina" realitzada per l´alumnat del mòdul d´animació cultural i turisme de l´Institut Guillem Catà. El cartell i tríptics s´ha fet també a partir d´unes figures creades per un estudiant de l´institut Pius Font i Quer.

La contribució dels centres de secundària inclou la participació de l´alumnat en el teatre debat "El Diari de Martina"; i l´exposició "Joves contra la violència", realitzada per l´alumnat dels Instituts Pius Font i Quer i Lacetània.